14/4/11

Els pessebristes tornen a començar

El Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat, després de l'intensa i exitosa Biennal del Pessebre, ha tornat a iniciar les seves activitats. Alguns pessebristes han assistit a un curs d'iniciació al modelatge de figures de pessebre impartit pels companys pessebristes Joan Carles Capdevila i Francesc Fayos, membres també de l'associació Figuraires i artesans.

"Volem que els pessebristes perdin la por a fer les seves pròpies figures, ja que quan un pessebrista posa figures fetes per ell mateix en el pessebre el conjunt té més harmonia" diu Capdevila. En aquest curs es pretén donar unes nocions bàsiques per a iniciar-se en el modelatge de figures, fent alguns exercicis d'estudi d'escultura per finalment crear una figura sencera. Les sis sessions de què ha constat el curs han donat un resultat molt positiu, "es nota que els alumnes són pessebristes i tenen ja certes habilitats i criteris artístics, han avançat molt" diu Fayos.

Al Grup Pessebrista de Castellar ja hi ha una llarga tradició de que els pessebristes s'animin a fer les seves pròpies figures: Llorenç Ferrer, Angel Casasayas, Joan Muntada, Antoni M. Castells, Jaume Cadafalch, ja acostumaven a fer-ho així. Més endavant es van organitzar tallers de modelatge de figures primer sota la direcció de Montserrat Ribes i al cap uns anys amb el mestratge de M. Mar Hernández quan, juntament amb unes classes de pintura impartides per Marta Llobet, van generar-se els malauradament desapareguts Tallers d'Art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada